» Fyrar & armar

Med en termin som går mot sitt slut och sommaren runt hörnet är det med en stor lättnat jag signerar min bläckfisk. Den hade verkligen tagit mig längre tid än förväntat - att det skulle ta lång tid var jag beredd på men inte riktigt så länge.  Jag är hursomhelst bara glad att den är klar då fokuserar jag lättare på att plugga inför de sista två kommande tentorna (jag har haft en tidigare i veckan) och inte hur mycket jag vill bli klar med den.
 
 
 
(Om ni vill veta mer om teckningen så har jag skrivit mer på mitt instagram konto @sofiag_drawings)
Till den här har jag använt följande material: 
* Papper - Fabriano (A2) / * Kolpennor - Derwent, Faber-Castell / * Blyertspennor - New Raffiné art sketch från Marco / * Blyerts, stiftpenna* Sudd - Mono Tombow Zero (typ som stiftpenna fast sudd) /* Knådgummi /* Pensel  /* Stompf  /* Linjal / * Färgpennor (Polychromos, svart & vit) - Faber-Castell /* Linjal 
 
Ska bli skönt när tentorna är avklarade för jag har ett par projekt jag vill göra nu under sommaren och jag ser fram emot att få åka hem någon vecka också men annars bara njuta och ta det lugnt. Pusta ut efter vad som varit ett väldigt lärorikt, svårt men ändå väldigt roligt första år som universitetsstuderande.  
 
Har ni några speciella sommarplaner?
 
 

» Tjuvstart

Efter lite mer än en månads arbete på bläckfisken är del 1 klar och skuggning återstår på del två samtidigt som jag är lite otålig och taggad på att börja ett nytt projekt. Arbetet går inte alls så fort som jag önskar att det skulle göra men har man plugg och sysslor att ta itu med så har man... Dock önska jag att jag fick mer tid till att rita.  I alla fall så har faktiskt tjuvstartat arbetet på jeansjackan som jag funderat på hur jag vill att den ska se ut i flera veckor nu. Det kan vara skönt att få lite variation i arbetet också. Håller dock fortfarande på med baslagret så den är inte så mycket att se i nuläget så istället får en gammal akvarell målning av en beagel pryda inlägget. 
Jag hoppas ni får en fin dag! 
 
 

» Jämförelser

Det känns verkligen inte alls som det har gått så många år sedan jag satt i skolan och gjorde den där fågeln och faktiskt kände mig nöjd med den. Det är så lätt att bara stirra sig blint på verket man har framför sig och helt glömma bort alla framsteg man faktiskt gjort. Att fortsätta kämpa och inte ger upp - det ger resultat även om man inte ser det. De här bilderna är som en extra push att fortsätta vilja utvecklas och att hela tiden sträva efter att bli bättre men samtidigt inte glömma bort att ha roligt under tiden jag ritar. 
 
 
Här nedan följer en annan jämförelse av samma hund som jag rita vid två olika tillfällen, feb 2015 vs 2017.